Minder inbraken in politiezone Schelde-Leie door lockdown

Minder inbraken in politiezone Schelde-Leie door lockdown

Foto: atb

De Pinte / Sint-Martens-Latem / Gavere / Nazareth -

Door de lockdown waren er in de eerste helft van 2020 minder inbraken in de politiezone Schelde-Leie. Eerder raakte al bekend dat er tijdens dezelfde periode al minder verkeersongevallen waren.

In de eerste helft van 2020 ziet de politiezone Schelde-Leie een daling van 24 procent in het aantal inbraken tegenover dezelfde periode vorig jaar. Een derde daarvan bleven beperkt tot een poging tot. Twee op de drie e inbraken vonden plaats vóór de lockdown.

De spectaculairste daling zien we in Sint-Martens-Latem. In Gavere is er een stijging, maar 16 van de 20 inbraken waren vóór de lockdown. Corona heeft dus een positieve invloed gehad op de inbraakcijfers. Eerder bleek ook dat het aantal ongevallen was gedaald door de lockdown.

Politiezone Schelde-Leie is voorzichtig optimistisch. “De inbraakcijfers zijn voor de eerste jaarhelft nog nooit zo laag geweest. Toch blijven we op onze hoede. In het najaar, wanneer het vroeg donker is, merken we telkens een inhaalbeweging. Vraag is ook of het corona-effect dan zal blijven duren”, zegt woordvoerder Katie Lefever.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio