Bromfietser (16) zwaargewond nadat hij auto probeert te ontwijken en op een andere wagen botst

Bromfietser (16) zwaargewond nadat hij auto probeert te ontwijken en op een andere wagen botst

De ravage na de aanrijding was bijzonder groot. Foto: emt

Sint-Laureins / Watervliet / Eeklo -

Een 16-jarige bromfietser raakte vrijdagmiddag omstreeks 12 uur ernstig gewond bij een aanrijding in de Ketterijstraat in Watervliet. Hij werd voor verzorging overgebracht naar AZ Alma in Eeklo.

“Het ongeval gebeurde omstreeks de middag, toen de bestuurder van de brommer richting Watervliet reed”, zegt brandweerkapitein Patrick Goossens van de hulpverleningspost Kaprijke. “De 16-jarige jongeman uit de Molenstraat in Watervliet reed met zijn brommer op het fietspad toen hij plots verrast werd door een wagen die van een erf kwam gereden. De bromfietser trachtte de wagen te ontwijken en week hierbij uit in de richting van de rijweg. Ongelukkigerwijs kwam er op dat ogenblik een voertuig, bestuurd door een man uit Eeklo, uit tegengestelde richting aangereden. Een aanrijding bleek onvermijdelijk.”

De brommer van de jongen raakte bij de botsing totaal vernield. Hij werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer van de post Kaprijke kwam ter plaatse om de brokstukken op te ruimen. Het doorgaand verkeer op de gewestweg N456 ondervond slechts lichte hinder.

Corrigeer

MEER NIEUWS