Boer, maalder, bakker en hogeschool slaan handen in elkaar en dat levert uniek brood op, gemaakt van ‘Zeeuwse witte’

Eerste korte ketenbrood van Faluintjesstreek is klaar

Boer, maalder, bakker en hogeschool slaan handen in elkaar en dat levert uniek brood op, gemaakt van ‘Zeeuwse witte’

Maalder Siegfried Baeten, boer Luc De Neef, warme bakker Tom Van Dooren en Freek Van Baelen van de HoGent met het ‘Ons-brood’: “We hebben bloem voor 3.500 broden, pistolets en mastellen.” Foto: Leen De Smedt

Aalst / Lebbeke / Asse -

Van korte ketengroenten, -melk en -vlees had u wellicht al gehoord, maar nu is ook het eerste korte ketenbrood van onze streek klaar. Een lokale tarweteler, maalder en bakker slaan daarvoor de handen in elkaar. Het resultaat is het witte en bruine ‘Ons’-brood gemaakt op oude wijze en zonder tussenschakels zoals graanhandelaars en grootwarenhuizen.

‘Zeeuwse witte’ is een paar honderd jaar oud maar stierf vrijwel uit met de opkomst van de massaproductie van goedkopere granen na de Tweede Wereldoorlog. “Toen de HoGent ons vroeg om opnieuw een oude ...