Eerste korte ketenbrood van Faluintjesstreek is klaar

Boer, maalder, bakker en hogeschool slaan handen in elkaar en dat levert uniek brood op, gemaakt van ‘Zeeuwse witte’

Maalder Siegfried Baeten, boer Luc De Neef, warme bakker Tom Van Dooren en Freek Van Baelen van de HoGent met het ‘Ons-brood’: “We hebben bloem voor 3.500 broden, pistolets en mastellen.”

Maalder Siegfried Baeten, boer Luc De Neef, warme bakker Tom Van Dooren en Freek Van Baelen van de HoGent met het ‘Ons-brood’: “We hebben bloem voor 3.500 broden, pistolets en mastellen.” © Leen De Smedt

Meldert/ Baardegem/ Lebbeke/Asse -

Van korte ketengroenten, -melk en -vlees had u wellicht al gehoord, maar nu is ook het eerste korte ketenbrood van onze streek klaar. Een lokale tarweteler, maalder en bakker slaan daarvoor de handen in elkaar. Het resultaat is het witte en bruine ‘Ons’-brood gemaakt op oude wijze en zonder tussenschakels zoals graanhandelaars en grootwarenhuizen.

Leen De Smedt

Hoofdpunten

Keuze van de redactie

Video