Twee jongeren betalen met vals geld in café Overpoort: “Ze zouden dat nooit doen in hun stamcafé”

Twee jongeren betalen met vals geld in café Overpoort: “Ze zouden dat nooit doen in hun stamcafé”
Gent -

Tijdens een avondje uit in café ’t Kofschip betaalden twee vrienden met vals geld. De barman betrapte de jongens en vrijdag moesten ze zich verantwoorden op de Gentse rechtbank. Volgens de advocaat van een van de beklaagden gaat het om een misverstand.

Tijdens een nachtje uit in januari vorig jaar bestelde een caféganger twee wodka-Red Bulls in ’t Kofschip. De barman controleerde het briefje van 50 euro en zag dat het vals is. Eerder die avond betaalden ze dezelfde bestelling met een ander vals briefje van vijftig. De twee jongens mochten het vrijdag komen uitleggen in de Gentse rechtbank.

Beiden ontkennen de feiten, maar hun verklaring voor de valse biljetten lopen uiteen. Eerst verklaarden ze het briefje te hebben gekregen in de nachtwinkel. Daarna verklaarde een van de twee jongeren dat ze het gevonden hadden in het Citadelpark.

Op 16 oktober kennen ze hun straf. Het parket vorderde een jaar gevangenisstraf en een boete van 800 euro. “Een werkstraf is ook een optie als ze hiertoe bereid zijn”, zegt de procureur. Volgens de advocaat van een van de twee beklaagden gaat het over een misverstand. “’t Kofschip is hun stamcafé. Die mensen gaan ze toch niet oplichten? Om hun goede bedoelingen te tonen, hebben ze de geleden schade al vergoed.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio