Gent ziet hoogste aantal positieve coronatesten sinds begin van de crisis

Gent ziet hoogste aantal positieve coronatesten sinds begin van de crisis

Foto: fvv

Gent -

Er wordt massaal getest op het coronavirus en dat is te zien in de besmettingscijfers in het Gentse. Gent zit op een recordaantal positieve testen. Geen enkele grensgemeente is coronavrij.

Met 292 positieve testen de laatste veertien dagen, zit Gent op recordhoogte voor vastgestelde coronabesmettingen. Dat is op zich geen reden tot alarm. Omdat er massaal getest wordt, onder meer in een testcentrum aan het Jan Palfijnziekenhuis, worden er veel positieve testen afgelegd.

Maar het doet alarmbellen afgaan. Gent zit voor de laatste veertien dagen aan 111 besmettingen per 100.000 inwoners. Dat is een stuk boven de alarmdrempel van 20 besmettingen.

Rondom de stad is een soortgelijk beeld te zien, tonen cijfers van wetenschappelijk instituut Sciensano. In De Pinte (12 positieve tests), Zelzate (14 positieve tests), Sint-Martens-Latem (8 positieve tests) en Merelbeke (18 positieve tests) is de vastgestelde verspreiding van het coronavirus het breedst.

Maar ook Lochristi (9 positieve tests), Melle (5 positieve tests), Destelbergen (7 positieve tests) en Evergem (11 positieve tests) zitten net boven de alarmdrempel.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN