Ook De Pinte ziet aantal positieve coronatesten toenemen

Ook De Pinte ziet aantal positieve coronatesten toenemen

Foto: Kristof Vadino

De Pinte -

Er wordt massaal getest op het coronavirus en dat is te zien in de besmettingscijfers in De Pinte en het Gentse.

Met twaalf positieve testen de laatste veertien dagen, zit De Pinte boven de alarmdrempel van wetenschappelijk instituut Sciensano voor vastgestelde coronabesmettingen. Dat is op zich geen reden tot alarm. Omdat er massaal getest wordt in ons land, worden er veel positieve testen afgelegd. Maar het doet alarmbellen afgaan.

“De afgelopen week werden er opnieuw enkele coronabesmettingen in onze gemeente vastgesteld”, zegt het gemeentebestuur in een verklaring. “Dit is geen verrassing, aangezien het aantal besmettingen in het hele land stijgt. We moeten er rekening mee houden dat er nog besmettingen kunnen volgen.”

“De positief geteste personen én hun huisgenoten blijven thuis zolang het nodig is. Hun situatie wordt opgevolgd door de verantwoordelijke instanties. Mensen die contact hadden met een besmette persoon, zijn intussen op de hoogte gebracht.”

Rondom Gent

Gent zit met 292 positieve testen in de laatste veertien dagen aan 111 besmettingen per 100.000 inwoners. Dat is een stuk boven de alarmdrempel van 20 besmettingen. Rondom de stad is een soortgelijk beeld te zien, tonen cijfers van wetenschappelijk instituut Sciensano.

In Zelzate (14 positieve tests), Sint-Martens-Latem (8 positieve tests) en Merelbeke (18 positieve tests) is de vastgestelde verspreiding van het coronavirus het breedst. Maar ook Lochristi (9 positieve tests), Melle (5 positieve tests), Destelbergen (7 positieve tests) en Evergem (11 positieve tests) zitten net boven de alarmdrempel.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN