Soren Kragh Andersen na zijn tweede ritzege: “Ik ben sprakeloos, had nooit iets mooier kunnen dromen”

Soren Kragh Andersen na zijn tweede ritzege: “Ik ben sprakeloos, had nooit iets mooier kunnen dromen”

Foto: AFP

Tweede ritzege voor Soren Kragh Andersen. De slimme Deen van het slimme Sunweb ontsnapte in de slotfase uit een selecte kopgroep met vier Belgen.

LEES OOK. Belgen eindelijk in de aanval maar Deen Soren Kragh Andersen pakt zijn tweede ritzege

Zijn eerste zege - eerder deze Tour in Lyon - proefde al enorm zoet maar die tweede overwinning maakte de koele Deen zowaar emotioneel. “Dit proeft echt heel zoet”, klonk het. “Ik kende mijn voorsprong niet en begon te roepen tegen de cameraman. Ik kon niet geloven dat het een minuut was. Goh, twee keer winnen… Ik ben echt sprakeloos, ik had nooit iets mooier kunnen dromen.”

Kragh Andersen floot ook wel even tussen de tanden toen hij de kopgroep taxeerde. “Wat een sterke groep, stelde ik vast. Allemaal toppers in dit soort werk. Hoe moest ik hen kloppen? Maar op het moment dat Trentin vol aanvalt, merkte ik dat iedereen à bloc zat. Ik viel aan met de gedachte dat als ik een klein gaatje kreeg, de rest naar elkaar zou beginnen kijken. En zo is het gebeurd.”

Het zijn de weken van zijn leven, bekende Kragh Andersen. “Dit wordt een Tour die ik nooit zal vergeten, een herinnering voor het leven. Ik ben gewoon superblij.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.