"Michael Schumacher bevindt zich in een vegetatieve toestand, volledig herstel onwaarschijnlijk"

"Michael Schumacher bevindt zich in een vegetatieve toestand, volledig herstel onwaarschijnlijk"

Foto: Ferrari

Woensdag bracht de Franse TV-zender RMC Story een documentaire over Michael Schumacher met de naam “Michael Schumacher: op zoek naar de waarheid” met als doel proberen te begrijpen hoe het tegenwoordig gesteld is met de F1-legende.

RMC Story ging te rade bij verschillende experten om een antwoord te vinden op de vraag hoe Michael Schumacher er momenteel aan toe is en wat de toekomst nog kan brengen.

In 2013 kwam Schumacher tijdens een skitocht ongelukkig ten val en heeft de familie slechts met mondjesmaat wat informatie over de toestand van de Duitser vrijgegeven.

Na zijn ongeval werd Schumacher overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis van Grenoble waar de intracraniële hematomen, ofwel de bloedingen in de schedel, behandeld werden. Volgens Erich Riederer, neuroloog in Zürich, werd met die ingreep waarschijnlijk te lang gewacht.

“Volgens mij is er te lang gewacht met de druk van de hersenen te halen,” vertelt Riederer tegenover RMC Story. “Als je te lang wacht zal er hersenweefsel vernietigen. Schumacher is een bekend persoon. Hebben ze te lang gewacht? Waarschijnlijk wel.”

Schumacher zijn zoon in een demo van één van zijn vroegere wagens Foto: Ferrari

Riederer denkt dat Schumacher zich momenteel in een ‘vegetatieve toestand’ bevindt.

“Dat wil zeggen dat hij bij bewustzijn is, maar niet antwoordt. Hij ademt, zijn hart klopt, waarschijnlijk kan hij rechtop zitten en met de hulp van iemand anders kan hij wat kleine pasjes zetten, maar niet meer dan dat.”

“Volgens mij is dat het maximum. Bestaat er nog een kans dat hij terug wordt zoals voor zijn ongeval? Ik denk het eerlijk gezegd niet.”

Naast Riederer komt ook spoedarts Gerald Kierzek aan het woord en die treedt zijn collega bij door te stellen dat Schumacher na zes jaar met een zwaar hersenletsel waarschijnlijk bedlegerig is.

Hij stelt ook dat de Duitser waarschijnlijk een fysieke metamorfose heeft ondergaan door de spierafbraak.

Meer F1-nieuws:

  • - F1-collega lacht met kleding van Lewis Hamilton op de sociale media
  • - Opnieuw één positieve coronatest in de Formule 1
  • - Ferrari introduceert compleet nieuwe motor in 2021: begin van terugkeer naar de top?
  • - Tweevoudig F1-kampioen onder de indruk van Mick Schumacher: “Hij zal snel in de F1 racen”
  • - “Een omgekeerde startgrid zou sommige F1-piloten er belachelijk doen uitzien”
  • Corrigeer

    Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.