Zware schietpartij in Rochester, New York State: “Zware feiten en ook dodelijke slachtoffers”

Zware schietpartij in Rochester, New York State: “Zware feiten en ook dodelijke slachtoffers”

Foto: Shutterstock.

Een man en een vrouw zijn om het leven gekomen en veertien anderen gewond geraakt bij een schietpartij op een feestje in de nacht van zaterdag op zondag in Rochester, een stadje in de staat New York. Dat meldt de politie.

“We hebben in totaal 16 slachtoffers van de schietpartij en helaas waren de verwondingen van twee van hen dodelijk”, zei politieagent Mark Simmons tegen verslaggevers in de buurt van de plaats van de schietpartij in Rochester.

De omgekomen jongeren waren tussen de 18 en 22 jaar oud. Het leven van de 14 gewonden is volgens dezelfde bron niet in gevaar.

Politieagenten die ter plaatse waren gestuurd, troffen een “chaos” aan, waarbij een 100-tal mensen alle kanten op renden. Het feestje vond, ondanks de coronapandemie, plaats in de achtertuin van een huis, aldus de politieagent.

Niemand werd op dat moment gearresteerd en de precieze omstandigheden van de schietpartij die kort na middernacht plaatsvond, waren volgens de politieagent niet bekend.

De stad Rochester was recent nog het toneel van protestacties na het overlijden van een zwarte man door politiegeweld. Voorlopig is er geen verband met deze schietpartij.

LEES OOK. Politietop stapt op na overlijden van Afro-Amerikaanse man in Rochester

Corrigeer

MEER NIEUWS