Ruim een ton heroïne onderschept in container voor haven van Antwerpen

Ruim een ton heroïne onderschept in container voor haven van Antwerpen

Foto: NCA

Antwerpen -

Vier mannen zitten in Nederland en Groot-Brittannië in de cel voor de smokkel van een partij heroïne van 1.196 kilogram. De drugs moesten via de haven van Antwerpen naar een loods in de buurt van Den Haag gebracht worden.

Het waren de Britse politiediensten die de verdachte container met een grote lading heroïne vorige week zaterdag in het oog kregen. “Onderzoekers van de National Crime Agency (NCA) hadden informatie over de container met drugs die onderweg zou zijn naar de haven van Antwerpen”, meldt de NCA. Toen containerschip Maersk Sembawang vorig weekend aanlegde in de haven van Felixtowe werd de voor Antwerpen bestemde container van boord gehaald en doorzocht door NCA. “Verborgen in zakken rijst werd 1.196 kilogram heroïne gevonden”, aldus de NCA.

Container gevolgd, vier arrestaties

De drugs werden in beslag genomen in Felixtowe en de container werd terug op de Maersk Sembawang gezet om verder koers te zetten naar Antwerpen. “Vanaf de aankomst in Antwerpen hebben Belgische en Nederlandse politiediensten de container in de gaten gehouden”, zegt de Landelijke Eenheid van de Nederlandse politie. Dat leidde de politie naar een loods in de buurt van Den Haag. Een arrestatieteam kon in de loods twee mannen uit Den Haag arresteren die bezig waren de lading te lossen. Ook de vrachtwagenchauffeur die de container van Antwerpen naar de loods reed, werd opgepakt. “Op hetzelfde moment is in Groot-Brittannië door de NCA nog een man opgepakt in verband met de smokkel”, zegt de Landelijke Eenheid.

Ruim een ton heroïne onderschept in container voor haven van Antwerpen
De drugs zaten in een lading rijst. Foto: NCA
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio