Tennistopper Gaël Monfils toont hallucinante haatreacties na verrassende nederlaag in Rome: “Stomme zwarte aap”

Gaël Monfils verloor deze week verrassend in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Rome. De flamboyante nummer 9 van de wereld ging in twee sets onderuit tegen de Duitser Dominik Koepfer (ATP 97): 6-2 en 6-4. Na afloop kreeg de zwarte Fransman een storm van haatreacties over zich heen.

Monfils, die al jaren een koppel vormt met Elina Svitolina (WTA 6) en in Italië zijn wederoptreden maakte na maanden zonder competitie, kreeg er zoveel dat hij het nodig vond om er een aantal te delen via zijn Instagram-account met bijna 700.000 volgers.

Van “stomme zwarte aap” en “loser” tot “je kan er helemaal niks van” passeerden de revue. Hoogstwaarschijnlijk van gefrustreerde tennisfans die een gok geplaatst hadden op de wedstrijd van Monfils. Een spijtig maar bekend fenomeen in de tenniswereld.

“Vanaf mijn eerste wedstrijden op de Challenger Tour kreeg ik vreselijke reacties van gokkers die verloren hadden”, zei US Open-winnaar Dominic Thiem vorig jaar nog. “Ik neem ze niet al te serieus, je moet er niet mee in je hoofd zitten.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.