Feest bij Ineos: 22-jarige Hayter boekt eerste profzege in Ronde van de Apennijnen

Feest bij Ineos: 22-jarige Hayter boekt eerste profzege in Ronde van de Apennijnen

Foto: Photo News

De Brit Ethan Hayter (Ineos Grenadiers) heeft zaterdag zijn eerste profzege geboekt tijdens de Ronde van de Apennijnen, een Italiaanse eendagskoers van het niveau 1.1. Hij was de snelste in de sprint van een uitgedunde groep.

Met 191 kilometer door het middengebergte en zes WorldTour-teams aan het vertrek leek de 81ste editie van de Ronde van Apennijnen tussen Novi Ligure en Genova een interessante wedstrijd te worden, en dat gebeurde ook. Een vroege vlucht van zeven renners werd ruim op tijd gegrepen, waarna door een actie van Gianluca Brambilla een nieuwe omvangrijke kopgroep ontstond.

En in die groep toonde Hayter zich uiteindelijk de snelste, voor de Italiaan Alessandro Covi (UAE Team Emirates) en de Australiër Robert Stannard (Mitchelton Scott). Opvallend: iedereen van de top drie is jonger dan 23 jaar. Op het palmares van de Ronde van de Apennijnen volgt Hayter de Italiaan Mattia Cattaneo op.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.