Bekeravontuur van SK Lochristi is voorbij

Bekeravontuur van SK Lochristi is voorbij

De kern van SK Lochristi Foto: Erica Gentils

Lochristi -

SK Lochristi was zaterdagavond een maatje te klein voor KSK Heist, dat twee reeksen hoger uitkomt. Ondanks de 4-0 speelde SK een meer dan verdienstelijke wedstrijd, maar het klasseverschil was te groot.

Heist nam onmiddellijk het initiatief en kreeg kansen via Ferreira Carrasco (over) en Walen De Keyser (op de voet van Lochristi-doelman Van Der Eedt) en meteen wist Lochristi dat de wedstrijd begonnen was. De bezoekers staken net voor het kwartier een eerste keer de neus aan het venster. Thomas Zwart werd diep gestuurd door Sietse Vispoel maar na een lange ren besloot de Lochristi-spits op doelman Verbist. Nauwelijks 30” later was het wel raak. Absisan knalde een aflegger onhoudbaar tegen de netten. Lochristi keek even later tegen een dubbele achterstand aan. Benhamou schudde een individuele actie uit zijn mouw en met een heerlijk stiftertje versloeg hij Van Der Eedt een tweede keer. De thuisploeg liet het tempo even zakken en Lochristi kreeg een nieuwe kans. Cappan werd diep gestuurd door Melens maar doelman Verbist bracht redding. Kort voor de rust ging Ferreira Carrasco op wandel en hij bood Jutten de 3-0 ruststand aan.

Ook in het begin van de tweede helft duwde de thuisploeg op het gaspedaal. Gendebien kwam alleen voor doel, omspeelde Van Der Eedt, maar Vispoel bracht redding. Lochristi had het moeilijk en mocht van geluk spreken dat doelman Van Der Eedt bij de pinken was. Toch kregen de bezoekers nog mogelijkheden. Jonas Schouppe trapte echter te centraal na een actie van de ingevallen Maxim Van Eeckhout. Schouppe tikte even later Jutten aan in de eigen zestien en scheidsrechter Vanboven wees onherroepelijk naar de stip. Van Der Eedt stopte de strafschop. Een kwartier voor tijd kreeg KSK Heist een nieuwe elfmeter, dit keer in een geschenkverpakking van de scheidsrechter. Van Der Eedt kon deze strafschop in eerste instantie onschadelijk maken, maar strafschopnemer Gendebien kon de rebound alsnog tegen de netten duwen. In de slotfase voorkwam Van Der Eedt nog meer averij.

SK Lochristi mag met opgeheven hoofd terugkijken naar een fraaie bekercampagne die ook dit seizoen vier wedstrijden duurde.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio