Vermiste Ilias (12) gezond en wel teruggevonden in Wallonië, oom opgepakt op verdenking van ontvoering

/ Antwerpen / Wilrijk / Mortsel -

De 12-jarige Ilias, de jongen uit Mortsel die sinds donderdag vermist was, is levend en wel teruggevonden in het Waalse Steenkerke. Dat is bevestigd door het parket. De jongen was in het gezelschap van zijn oom. Het parket bevestigt dat de oom is opgepakt, op verdenking van ontvoering.

De jongen vertrok donderdagochtend om 8.10 uur thuis in Mortsel. Het laatste teken van leven van de jongen, waren de beelden die een bewakingscamera van een tankstation in Wilrijk van hem maakte. Ilias fietste aan een stevig tempo, maar hij reed niet in de richting van zijn school.

De afgelopen dagen werden in kader van het onderzoek discreet een aantal huiszoekingen georganiseerd. Onder meer telefonieonderzoek leidde de speurders deze ochtend naar het Waalse Steenkerke, waar ze de jongen terugvonden.

Vermiste Ilias (12) gezond en wel teruggevonden in Wallonië, oom opgepakt op verdenking van ontvoering
Ilias (12) werd teruggevonden in het Waalse Steenkerke, zo’n 90 kilometer ver van zijn woonplaats Mortsel Foto: Google Maps

De jongen werd aangetroffen in het gezelschap van zijn oom. De politie vermoedde al dat die man als vertrouwenspersoon van de jongen meer afwist van de verdwijning, en was hem al enkele dagen actief aan het opsporen. Vanmiddag nog werd hij gevraagd om zelf contact op te nemen met de politie. Hij zou gezocht worden als getuige, niet als verdachte, gaf de politie toen nog aan.

“De oom is gearresteerd, en wordt straks voorgeleid voor de onderzoeksrechter”, zegt echter nu het parket van Antwerpen. De man wordt verdacht van ontvoering van een minderjarige.

“In quarantaine”

Die oom, een man uit Berchem, zou eerder deze week op vakantie vertrokken zijn, naar Frankrijk. Afgelopen donderdag, na de verdwijning van Ilias, liet deze oom aan de familie weten dat hij in Frankrijk in quarantaine moest omwille van het corona-virus. Sindsdien kon de familie de oom niet meer bereiken. Nu blijkt dat hij dus in ons land was, bij de jongen.

Vrijwilligers gingen ook vandaag verder zoeken naar de jongen. Iets na 13 uur werd bekend dat de jongen teruggevonden was. Hij wordt teruggebracht naar zijn familie in Mortsel.

Corrigeer

MEER NIEUWS