AZ Rivierenland is klaar voor nieuwe coronagolf

AZ Rivierenland is klaar voor nieuwe coronagolf

Heb je ademhalingsklachten? Ga direct naar de triagepost! Foto: Jef Wijckmans

Rumst -

De berichten over fors stijgende cijfers wat betreft coronabesmettingen zorgt niet meteen voor onrust bij AZ Rivierenland. “Onze planning ligt klaar voor het heropenen van de Covid-afdelingen”, zegt communicatieverantwoordelijke Sofie Vermeulen.

De berichtgeving rond de besmettingen met Covid-19 zijn allesbehalve rooskleurig. Ook in de Rupelregio en Klein Brabant lopen de cijfers op. Het Boomse gemeentebestuur kondigde afgelopen week zelfs een verstrenging van de beschermende maatregelen aan. Dagelijks werden gemiddeld vijf nieuwe besmette personen geteld. Burgemeester Jeroen Baert (N-VA) liet zich informeren dat het openbaar vervoer vanuit Willebroek en Londerzeel hierin wel eens een belangrijke rol zou spelen.

Toch werden op geen enkele campus van AZ Rivierenland Covid-positieve patiënten opgenomen. Wel noteerden ze een stijging van het aantal testen in de triageposten op campus Reet en Bornem. Opvallend daarbij is dat nog velen rechtstreeks langskomen daar waar ze eerst bij de huisdokter moeten passeren.

“Met meer dan 250 Covid-positieve patiënten zaten we bij de koplopers”, zegt Vermeulen. “Maar nu tijdens de tweede golf blijven we voorlopig nog gespaard. De openingsuren van de triageposten voor een test werden zelfs teruggeschroefd. Die kunnen we opnieuw stelselmatig uitbreiden.”

Volgens de woordvoerder konden in de zomerperiode alle geplande vakanties van de artsen en verplegend personeel doorgaan. “Dus voor zoverre het mogelijk is, is iedereen terug ‘opgeladen’. Alle leidinggevenden hebben een opleiding gekregen hoe ze een debriefing op hun dienst kunnen organiseren. Ook het Covid-supportteam organiseerde een evaluatie en ondersteunde in meer dan duizend gesprekken de verschillende medewerkers.”

“Zodra het aantal opnames terug zou stijgen, ligt de planning klaar voor het heropenen van Covid-afdelingen. We kunnen hierin heel snel schakelen omdat we volledig voorbereid zijn op een mogelijke nieuwe golf en dit zowel qua staf, diensten, stock als bescherming.”

www.azrivierenland.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio