‘Luwte’: twee winnaars en twee waargebeurde verhalen

‘Luwte’: twee winnaars en twee waargebeurde verhalen

Foto: if

Lochristi -

Vandaag verschijnt ‘Luwte’, de eerste verhalenbundel van Robbe Willems. En laat het nu net vandaag zijn dat we twee winnaars van evenveel exemplaren hebben: Carine De Laender en Bert Roegiers. Die ons verrasten met... waargebeurde verhalen.

Een oproep waarom u het boek wou lezen? Zo komt een mens nog eens wat te weten. Bert Roegiers, onze eerste winnaar, is een oud-klasgenoot van Robbe. “Ongelooflijk, ik heb hem al meer dan 20 jaar niet meer gezien. Ik ben echt benieuwd naar zijn verhalen, en zeker naar de personages die ik erin zal herkennen’, schrijft hij. En hij heeft nog een boodschap voor Robbe: “ik heb nog altijd een naaktfoto van jou van in Letland”, grapt hij. “Dus kies wijs aan wie je het boek geeft.” Wij redden Robbe bij deze.

Tweede verhaal? Nog straffer. Lezeres Carine De Laender kreeg het allereerste boek van ‘Luwte’ in haar brievenbus. Tenminste: haar ouders, in de Hoekstraat in Zeveneken. Bestemmeling onbekend, maar Carine bood aan haar ouders aan om het op hetzelfde huisnummer te droppen in de Hoekskensstraat. Probleem opgelost, want daar woont de auteur. “En die was wat blij. Kijk, dat is mijn eerste boek”, zei hij tegen Carine. “Hij riep het zelfs naar zijn vrouw op de oprit”, herinnert zij zich. Straf verhaal, waargebeurd. En nog straffer, want het eerlijk verdiende boek keert nu weer naar de lezeres. En haar ouders. Proficiat, u krijgt het binnenkort van ons thuisgeleverd. Op het juiste adres, weliswaar.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio