Tweede corona-overlijden in Gents rusthuis in enkele dagen tijd

Tweede corona-overlijden in Gents rusthuis in enkele dagen tijd
Gent -

In rusthuis Domino is afgelopen weekend opnieuw een bewoner overleden aan het coronavirus. Dat bevestigt de coördinerend arts. Het is al het tweede overlijden op enkele dagen tijd.

Het coronavirus is vooral zeer gevaarlijk voor ouderen. Dat wordt nog eens bewezen door twee overlijdens op zeer korte tijd in rusthuis Domino, in de Rodelijvekensstraat.

Vorige week donderdag overleed al een 75-jarige man en afgelopen weekend redde ook een andere zieke mannelijke bewoner van het rusthuis het niet. “In beide gevallen gaat het om mensen met onderliggende aandoeningen”, zegt Koen Verhofstadt, coördinerend en raadgevend arts van Domino.

Nadat een eerste reeks testen uitwees dat 14 bewoners en drie personeelsleden van één afdeling besmet waren geraakt, ging de afdeling in lockdown. Nadien werden in heel het rusthuis nog eens 150 coronatesten afgenomen. De resultaten daarvan worden maandag verwacht.

Coördinerend en raadgevend arts van Domino Koen Verhofstadt benadrukt dat de afdeling waar de besmette bewoners zitten al dagen afgesloten is. Alleen het hoogstnoodzakelijke personeel komt er nog binnen.

LEES OOK. Besmette bewoner (75) van Gents rusthuis overleden aan corona: “Hij wilde niet naar het ziekenhuis”

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN