At the buzzer: Anthony Davis schenkt Lakers dubbele voorsprong in de slotseconde

At the buzzer: Anthony Davis schenkt Lakers dubbele voorsprong in de slotseconde

Foto: AFP

Denver kijkt tegen een 2-0 achterstand aan tegen de LA Lakers in de finale van de Western Conference in de NBA-playoffs. Anthony Davis trok het laken naar zich toe met de winnende driepunter in de slotseconde.

Davis en de Lakers klopten Denver zo met 105-103. In het laatste kwart leken de Nuggets toch beloond te worden voor hun sterke wedstrijd, met onder meer 11 punten van Jokic op rij, maar dan achtte Davis zijn moment gekomen.

De ploeg uit LA keek met nog 2,1 seconden op de klok tegen een achterstand van 103-102 aan toen Rajon Rondo de bal vanaf de achterlijn mocht ingooien. Rondo bereikte Davis, die vanaf grote afstand de bal door de mand schoot.

Davis maakte de laatste tien punten van de Lakers en kwam uit op een totaal van 31, vijf meer dan LeBron James. Bij de Nuggets moest het vooral komen van Nikola Jokic (30 punten) en Jamal Murray (25). De Lakers hadden het eerste duel met de Nuggets al met 126-114 gewonnen en staat nu met 2-0 voor in de best-of-sevenserie. Dinsdag nemen de twee finalisten in het westen het voor de derde keer tegen elkaar op in Orlando.

“Hij is een speciaal mannetje”, reageerde Lakers-sterspeler LeBron James achteraf. “Hij heeft nu bewezen dat hij tot de beste spelers ter wereld hoort.

At the buzzer: Anthony Davis schenkt Lakers dubbele voorsprong in de slotseconde
Foto: AFP

Bekijk de beelden van de driepunter van ‘AD’ hier:

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.