Kippenvel bij Greg Van Avermaet bij het binnenrijden van de Champs-Élysées: “Woo-hoo!”

Kippenvel bij Greg Van Avermaet bij het binnenrijden van de Champs-Élysées: “Woo-hoo!”

Na twintig loodzware etappes eindelijk de poorten van de Arc de Triomphe in Parijs zien opdoemen: voor het hele Tour de France-peloton is het een verdiende verlossing. Ook een zichtbaar opgeluchte Greg Van Avermaet schreeuwde het uit toen hij de kasseitjes van de Champs-Élysées onder zijn wielen voelde daveren.

LEES OOK. (N+) Hoe de jumbo van Primoz Roglic werd voorbijgevlogen door straaljager Tadej Pogacar: “Simpel, we zijn gebotst op renner met nog meer talent”

Greg Van Avermaet kende niet zijn allerbeste Tour de France, maar reed toch drie keer naar een plek in de topvijf, met als uitschieter de derde plek in de etappe naar de Mont Aigoual. In die zesde etappe moest hij enkel Alexey Lutsenko en Jesus Herrada laten voorgaan.

Ook op de Champs-Elysées liet de Olympische kampioen zich opmerken. Hij reed samen met Jean-Luc Périchon (Cofidis) Maximilian Schachman (BORA-hansgrohe) en Connor Swift (Arkéa-Samsic) lang voor het peloton. Pas op vier kilometer van de meet werden Van Avermaet en zijn metgezellen gegrepen.

Dit bericht bekijken op Instagram

?? @gregvanavermaet ??????

Een bericht gedeeld door FloBikes (@flobikes) op

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.