Nog twee dagen droog en warm

Nog twee dagen droog en warm

Foto: DVH

Het wordt maandagnamiddag zonnig met maxima tussen 19 aan zee en plaatselijk 25 of 26 graden. Ook dinsdag blijft het droog en warm, vanaf woensdag is er kans op buien en onweer. Dat meldt het KMI maandag.

Maandagavond en -nacht blijft het lichtbewolkt of helder weer. In de tweede helft van de nacht kan er zich mist vormen, vooral in het westen en centrum van het land. De minima schommelen tussen 2 à 3 graden in sommige Ardense valleien en lokaal 13 of 14 graden elders. De wind waait zwak uit het noorden of noordwesten en later uit veranderlijke richtingen.

Dinsdag blijft het na het optrekken van de mist droog met brede opklaringen en enkele wolken. Het blijft warm met maxima van 20 graden aan de kust tot lokaal 26 graden in het binnenland. De wind waait meestal zwak uit veranderlijke richtingen of uit west tot zuidwest. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag nemen de wolkenvelden toe vanuit het zuidwesten. Lokaal kan er al een bui vallen. De minima liggen tussen 6 en 14 graden bij een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Woensdag zijn er aanvankelijk in de oostelijke landshelft nog brede opklaringen mogelijk. Elders hangen er meer wolkenvelden, die geleidelijk verder naar het noordoosten trekken. Plaatselijk vallen er enkele buitjes, vooral in de westelijke helft van het land. Maxima tussen 19 graden in het westen en 24 graden in de Kempen. Op het einde van de namiddag en de avond neemt de kans op buien toe en is er ook kans op een lokaal onweer. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten.

Donderdagochtend vallen er mogelijk nog buien in het oosten van het land. Daarna wordt het tijdelijk droger met brede opklaringen, maar later op de dag neemt de bewolking en de kans op buien vanuit het westen opnieuw toe. Het wordt koeler, met nog maxima tussen 14 en 18 graden bij een goed voelbare matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten.

Vrijdag lijkt een winderige en wisselvallige dag te worden met veel bewolking en regelmatig regen of onweerachtige buien. Het wordt fris met maxima tussen 11 en 15 graden. De wind waait eerst matig uit het zuidwesten. Geleidelijk wordt hij zwak tot matig of aan de kust nog matig en draait hij naar noordwestelijke of noordelijke richtingen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS.

Het beste van Enkel voor abonnees