Alweer zwart weekend op Gentse wegen: twintigtal rijbewijzen ingetrokken

Alweer zwart weekend op Gentse wegen: twintigtal rijbewijzen ingetrokken

Foto: Tom Palmaers

Gent -

Het voorbije weekend controleerde de Gentse politie op meerdere plaatsen op overdreven snelheid en rijden onder invloed van drank en drugs. In totaal werden er een twintigtal rijbewijzen ingetrokken.

Bij controles aan Dok-Zuid en Port Arthurlaan reden er 152 wagens te snel. In Dok-Zuid moesten er twee chauffeurs hun rijbewijs inleveren, waaronder van een laagvlieger aan 115 kilometer per uur.

In de Port Arthurlaan werden er vijf rijbewijzen ingetrokken, waaronder van een chauffeur die aan 100 kilometer per uur voorbij vlamde.

Zaterdagochtend werd er dan gecontroleerd in Dok-Noord. Slechts één bestuurder had een glas te veel op. Twee chauffeurs testten positief op drugs en moesten hun rijbewijs inleveren.

14 chauffeurs blazen positief

In de Franklin Rooseveltlaan moest een chauffeur zaterdagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij er 106 kilometer per uur reed. Tien bestuurders reden er onder invloed van alcohol, waarvan er twee hun rijbewijs moesten afgeven.

Zaterdagnacht stond de Gentse politie op de Koopvaardijlaan. Daar bliezen er 14 chauffeurs positief op alcohol. Vier personen testten er positief op drugs en moesten hun rijbewijs inleveren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio