Golfer op US Open mist vijf makkelijke putts op rij, koelt zijn woede op zijn golftas en geeft op met polsblessure

Woede en frustratie bij Danny Lee (30). De Nieuw-Zeelandse nummer 108 van de wereld leek op weg naar een prima score op de achttiende green van de dag op de US Open golf. Hij kreeg het balletje in amper drie slagen tot op een dikke meter van de hole… en toen ging het helemaal verkeerd.

Lee slaagde er maar niet in de ‘putt’ te maken. Eén keer, twee keer, drie keer… Uiteindelijk nam een woedende Lee zelfs de tijd niet meer zijn slag in te schatten. Pas bij de zesde poging was het raak, maar de doorwinterde golfprof zag eruit als de eerste de beste minigolf-amateur.

Lee koelde daarop zijn woede door keihard op zijn golftas te meppen en kwam de rest van het toernooi niet meer in actie. De reden? Opgave door... een polsblessure. Geen nood echter: ook de laatste plaats waar Lee nu naar verwezen werd, staat nog steeds garant voor 25.000 dollar aan prijzengeld.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.