Nieuw seizoen van EuroMillions League basket start op 6 november met drie wedstrijden

Nieuw seizoen van EuroMillions League basket start op 6 november met drie wedstrijden

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

De Pro League bevestigde dat de EuroMillions League op 6 november van start gaat. De eerste speeldag brengt op vrijdag 6 november Brussels-Antwerp Giants, Limburg United-Luik en Okapi Aalstar-Bergen. Op zaterdag 7 november is er Oostende-Charleroi.

Het reguliere seizoen omvat twee speelrondes. Een eerste ronde met twee poules van vijf op basis van het klassement van vorig seizoen, en een tweede ronde waarin elke club eenmaal uit en thuis tegen elkaar speelt. Dit houdt in dat tijdens de poulefase elke speeldag een ploeg vrij is, in beide poules.

Om na een lange periode zonder basketbal die vrije momenten op te vullen en te anticiperen op mogelijke verstoringen van het normaal verloop van de competitie, werd geopteerd om de zogenaamde bye-momenten uit de poulefase op te vullen met vooruitgeschoven wedstrijden uit de tweede ronde, zodat elke club wekelijks een wedstrijd heeft. In poule A zit Oostende, Antwerp Giants, Charleroi, Kangoeroes Mechelen en Brussels. Poule B brengt Bergen, Limburg United, Leuven Bears, Okapi Aalstar en Liège aan de opworp.

De top 8 werkt na de reguliere fase de play-offs. De kwartfinale (best of three) start op 19 mei, de halve finale (best of three) op 26 mei en de finale (best of five) op 3 juni. Ten laatste op 11 juni is de Belgische kampioen gekend. De finale van de Beker van België wordt op 21 maart in Vorst Nationaal afgewerkt.

Voor de volledige speelkalender: http://euromillionsbasketball.be/

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.