Mistige ochtend, zonnige namiddag

Mistige ochtend, zonnige namiddag

Foto: DVH

Het is dinsdagochtend uitkijken voor dikke mist, dat meldt het KMI. Later vandaag breekt de zon wel door met maxima tussen 21 en 26 graden. Tegen de avond verschijnen er meer wolkenvelden en tegen het einde van de nacht valt mogelijk een eerste bui.

Dinsdag start in het noordwesten en het centrum met grijs weer. Lokaal is er dichte mist die het zicht beperkt tot 50 meter. Tegen de middag zou dit overal moeten opgelost zijn en wordt het zonnig. Het blijft warm met maxima van 21 graden aan de kust tot 26 graden in het binnenland. De wind waait overwegend zwak uit veranderlijke richtingen of uit west tot zuidwest.

Dinsdagavond en -nacht nemen de wolkenvelden toe vanuit het zuidwesten. Lokaal kan er tegen het eind van de nacht al een bui vallen. De minima liggen tussen 5 en 14 graden bij een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Woensdag zijn er eerst nog brede opklaringen in het oosten van het land. Elders hangen er wolkenvelden, die geleidelijk verder naar het noordoosten trekken. Geleidelijk aan neemt de kans op buien toe vanuit het westen. De buien kunnen ook vergezeld zijn van een donderslag. De maxima bedragen tussen 19 graden in het westen en 24 graden in de Kempen.

Donderdag belooft wisselvallig met opklaringen, wolkenvelden en perioden met buien te worden. Het wordt koeler, met nog maxima tussen 15 en 19 graden en dat bij een vrij krachtige wind uit het zuidwesten. Vrijdag lijkt een winderige en wisselvallige dag te worden met veel bewolking en regelmatig buien. De buien kunnen ook vergezeld zijn van onweer, vooral dan in het westen. Het wordt nog frisser met maxima tussen 11 en 15 graden.

Zaterdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en vallen er buien. Vooral aan zee is er daarbij kans op onweer. Het blijft vrij fris met maxima in het centrum rond 15 graden. De wind waait meestal vrij krachtig uit het noordwesten. Zondag is het wisselvallig met buien.

Corrigeer

IN HET NIEUWS.

Het beste van Enkel voor abonnees