Remco Evenepoel zit op zijn wedstrijdgewicht en voelt zich goed: “Ik ga volgende week testen doen”

Remco Evenepoel zit op zijn wedstrijdgewicht en voelt zich goed: “Ik ga volgende week testen doen”

Foto: Photo News

Remco Evenepoel was dinsdag aanwezig in Anzegem voor het BK op de weg, om zijn ploegmaats van Deceuninck - Quick-Step bij te staan. Het supertalent stelt het naar eigen zeggen “goed” na zijn val in de Ronde van Lombardije, zo zei hij aan de RTBF.

LEES OOK. Remco Evenepoel komt zijn BK-ploegmaats aanmoedigen op krukken in Anzegem

“Ik boek elke dag vooruitgang. Ik voel me goed”, aldus Evenepoel. “Ik blijf kalm. Ik ga volgende week testen doen en we zullen zien wat daar de resultaten van zijn. Ik zet elke dag kleine stapjes voorwaarts, dat is goed voor mijn moraal. Dat is namelijk positief nieuws. Ook al moest ik van elke dag rijden de omslag maken naar helemaal niets. Dat was en is heel moeilijk. Gelukkig waren er wedstrijden als de Tour en de Tirreno, waardoor de middagen wat sneller voorbij gingen “.

Evenepoel liet ook nog wat hij zich “niet kan herinneren hoe ik tegen die muur ben gereden. De laatste beelden die ik me kan herinneren, waren naar beneden kijken, een zwart gat zien en niet zien waar ik zou vallen.” En hij weegt nu 59 kilogram, het gewicht dat hij wilde voor de Giro.

Remco Evenepoel zit op zijn wedstrijdgewicht en voelt zich goed: “Ik ga volgende week testen doen”
Foto: AFP

De Tour

Onze landgenoot zag ook hoe generatiegenoot Tadej Pogacar in extremis de Tour won. “Er zijn drie grote ronden, maar de Tour de France steekt er een beetje bovenuit. Het is de grootste wedstrijd van het jaar. Het was leuk dat er echt ‘oorlog’ gevoerd werd. Dit jaar was er een duel tussen de twee Slovenen, maar ook een gevecht om de derde plaats. Het was leuk om te zien, een geweldige show. Het is goed als er verschillende jongens vechten voor de overwinning.”

Dus volgend jaar de Tour rijden? “Het werkt motiverend om twee 22-jarige jongens de Tour te zien winnen (Pogacar en Egan Bernal, red.). Normaal zal ik meedoen aan de Olympische Spelen, dus ik zal keuzes moeten maken omdat het niet mogelijk is om de Tour en de Spelen te combineren. In december moeten we weten of de Spelen doorgaan. Daarna zullen we zien welke grote ronde ik ga rijden”, aldus Evenepoel.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.