Heistenaars worden geïnformeerd: “Tot 255 woningen mogelijk op Aldi-site”

Heistenaars worden geïnformeerd: “Tot 255 woningen mogelijk op Aldi-site”

De zone waarop het RUP slaat nabij het station. Foto: Antea, Geopunt

Heist-op-den-Berg / Lier -

De start- en procesnota van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor de Aldi-site aan de Stationsstraat in Heist-op-den-Berg is klaar. De Heistenaars kunnen nu een zicht krijgen op de toekomstplannen.

Het RUP Aldi-site gaat over het binnengebied tussen Oude Liersebaan, Stationsstraat en Oude Mechelbaan. “We willen dit gebied nabij het station op lange termijn zien evolueren naar een nieuwe centrumwijk met ruimte voor wonen, handel en recreatieve functies. De filosofie achter het RUP is het ontwikkelen van binnengebied, zodat we elders geen open ruimte moeten aansnijden”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Sarah Wouters (Groen).

In de mobiliteitsstudie is sprake van 255 woningen, 4200 vierkante meter handelsruimte en 2100 vierkante meter recreatieve functies. “Dat zijn maximumaantallen, in praktijk is de kans klein dat er bijvoorbeeld 255 woningen zullen komen, maar de impactberekeningen zijn wel gebaseerd op dat hoogst mogelijke aantal”, klinkt het.

De publieke raadpleging loopt nog tot 19 november op www.heist-op-den-berg.be/rup-aldi-site. Op donderdag 24 september is er in CC Zwaneberg ook een infomoment over de site, waarvoor inschrijven verplicht is.

Eind volgend jaar

“Tijdens de publieke raadpleging kunnen er al opmerkingen worden gegeven waarmee rekening gehouden kan worden. Daarna volgt het openbaar onderzoek, waar bezwaren ingediend kunnen worden. De definitieve vaststelling van het RUP zal wellicht iets zijn voor eind volgend jaar”, aldus Wouters.

Daarna kunnen ontwikkelaars aan de slag om concrete plannen op te maken. De realisatie op het terrein zal hoogstwaarschijnlijk in fases verlopen en is wellicht pas iets voor op de lange termijn. Veel zal ook afhangen van de vraag of huidige grondeigenaars mee willen stappen in de plannen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio