Heusdenmarkt speelt op zeker en start pas op 5 april 2021

Heusdenmarkt speelt op zeker en start pas op 5 april 2021

Markt Heusden... nog een dik half jaar wachten op een wafel of een hamburger Foto: fvv

Destelbergen -

“Derde keer, goede keer, begin oktober” stelde schepen van Lokale Economie Wim Raman (N-VA) toen de lancering van Heusdenmarkt enkele maanden geleden nog maar eens werd uitgesteld. De gemeente speelt nu op zeker en opent de kraampjes in Heusdendorp pas op paasmaandag 5 april 2021.

Een nieuwe lente, een nieuw geluid én een nieuwe markt: om met goedgevulde tassen over de markt van Heusden te slenteren én te socializen met dorpsgenoten moet u nog bijna zeven maanden geduld oefenen. “De kans op versoepeling door de tweede golf is de komende weken zo goed als onbestaand, dus ook in het najaar geen ideale kans om te starten”, aldus de bevoegde schepen. “Het heeft ook zijn voordelen om pas in de lente te starten, we laten dan meteen de paasklokken luiden op die werkvrije maandag. Ook in de tweede week, 12 april, is het nog altijd paasvakantie wat de opstart en het enthousiasme alleen maar ten goede kan komen.”

Heusdenmarkt zal plaatsvinden tussen 10 uur (een bewuste keuze om niet samen te vallen met de ochtenddrukte rond de scholen) en 17 uur, en dus een ‘dagmarkt’ zijn. Ook de lokale economie moet een boost krijgen, en er wordt gefocust op een verbondenheid met de vaste handelaars uit de buurt door een spaaractie die aankopen bij ambulante en vaste winkels combineert.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio