Na de Nationale Veiligheidsraad: dit zijn de regels voor bijeenkomsten en evenementen

Na de Nationale Veiligheidsraad: dit zijn de regels voor bijeenkomsten en evenementen

Foto: SS

Tijdens de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad op woensdag heeft premier Wilmès voor meer duidelijkheid gezorgd over hoe bijeenkomsten en evenementen mogen georganiseerd worden. De limiet van 200 personen binnenshuis en 400 personen buitenshuis blijft wel van toepassing.

Voor bijeenkomsten en evenementen wordt er in de toekomst een onderscheid gemaakt tussen evenementen die u zelf organiseert en een evenement dat door professionelen georganiseerd wordt.

Als u zelf een evenement organiseert, blijft het aantal gasten beperkt tot maximaal 10 personen. Kinderen zijn daarbij niet inbegrepen. Datzelfde aantal geldt ook voor bijeenkomsten op straat.

Voor evenementen die georganiseerd worden door professionelen – feesten bijvoorbeeld, of recepties - gelden dezelfde regels als voor de horeca. Er staat dus geen limiet op het maximale aantal gasten, maar er mogen wel maximaal tien personen aan één tafel zitten. “Die protocollen moeten op de letter worden gevolgd”, zei de premier. Dansfeesten zijn voorlopig nog altijd niet toegelaten. Een openingsdans op een huwelijksfeest kan eventueel wel.

Tenslotte blijft voor evenementen met publiek - ongeacht de aard ervan - de limiet van 200 personen binnenshuis en 400 personen buitenshuis van toepassing. Ook de uitzonderingen die mogelijk zijn via artikel 12 van het ministerieel besluit blijven van toepassing. Dat tot de protocollen worden aangepast.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN