Bekende Nederlandse door het stof na oproep tegen coronamaatregelen

Bekende Nederlandse door het stof na oproep tegen coronamaatregelen

De bekende Nederlandse vlogger Famke Louise moet door het stof. Maandagavond postte ze nog vol trots een filmpje op sociale media met de hashtag #ikdoenietmeermee. Dat ontaardde al snel in bakken kritiek. Woensdagochtend liet ze weten de ernst van haar ‘ongefundeerde uitspraken’ in te zien en bood ze haar excuses aan “aan allen die zich gekwetst of verward hebben gevoeld”.

LEES OOK. Heisa rond Gers Pardoel en andere bekende Nederlanders die iedereen oproepen om coronamaatregelen te negeren

Niet enkel Famke Louise, maar ook andere BN’ers postten filmpjes onder die hashtag. Toch was het vooral zij die in de aandacht kwam. “Nadat ik het filmpje met de hashtag maandag gepost had, ben ik de ochtend daarop overladen met telefoontjes. De mainstream media koos mij als potentieel aanspreekpunt en daarbovenop kwam ook een breuk met mijn management, die vorige week plaatsvond”, reageert ze woensdagavond op Instagram. “Al met al niet mijn beste dag. Dit alles heeft geleid tot het feit dat ik alleen en onvoorbereid bij Jinek (tv-programma red.) aan tafel schoof. Niemand heeft mij iets verplicht, maar toch dacht ik het verschil te kunnen maken. Dat te hebben gezegd, realiseer ik me de ernst van ongefundeerde uitspraken doen.”

Ander perspectief

Ze legt uit dat ze zenuwachtig was en niet haar verhaal heeft kunnen doen “zoals ik dat graag wilde.”

“Ik ben geen wetenschapper, arts, viroloog of politicus en dat heb ik ook nooit beweerd. Het is nooit mijn intentie geweest om mensen aan te sporen om laconiek om te gaan met de maatregelen die getroffen zijn rondom het coronavirus. Ik heb respect voor alle zorgmedewerkers en ik heb begrip voor allen die hiermee geconfronteerd worden op dagelijkse basis. De bedoeling bij Jinek was om een ander perspectief te bieden en toch een beetje het tegengeluid te kunnen geven”, gaat ze verder.

Reflectie

“Ik ben een doorzetter en wilde dus daad bij het woord stellen door mijzelf kenbaar te maken op tv. Wat ik niet had kunnen voorzien, was de totale stilte en gebrek aan support om mij heen. Alhoewel ik dit niet heel verrassend vind, had ik wederom de situatie iets beter kunnen inschatten. Ik ben geen slachtoffer en wil daarom ook nu mijn verantwoordelijkheid dragen. Ik kondig daarom aan dat ik die video weghaal, omdat ik niet meer achter die boodschap sta. Ik ga even een stap achteruit doen, reflecteren en op zoek gaan naar een bijzonder, inspirerend iemand die gespecialiseerd is in pandemieën om mij te onderwijzen over deze situatie en wellicht met mij het podium te delen.”

Ze hoopt dan ook dat haar de ruimte wordt gegund om te groeien. “Ik wil mijn excuses aanbieden aan allen die zich gekwetst of verward hebben gevoeld en beloof beter mijn best te doen.”

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN