Mondmaskerplicht blijft ongewijzigd in Leuven

Mondmaskerplicht blijft ongewijzigd in Leuven

Foto: hsb

Leuven -

De mondmaskerplicht in Leuven blijft ongewijzigd. Dat bevestigt burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A) donderdag. Op de Nationale Veiligheidsraad woensdag werd beslist om de verplichting vanaf 1 oktober te versoepelen. “Het dragen van een mondmasker is sowieso enkel verplicht op de drukste plaatsen van Leuven, en dat gaan we zo houden.”

Na de Nationale Veiligheidsraad van woensdag kreeg de stad Leuven veel vragen van bewoners met vragen over de mondmaskerplicht. De Veiligheidsraad besliste om de plicht vanaf 1 oktober te versoepelen.

Het stadsbestuur van Leuven wil op zijn eigen grondgebied niets veranderen aan de huidige regels. “Het masker blijft verplicht op plaatsen waar het momenteel verplicht is: het gaat nu al enkel om de drukste plaatsen van de Leuvense binnenstad”, zegt burgemeester Ridouani. “Bovendien moeten we voorzichtig blijven. Het aantal besmettingen blijft stijgen, en de impact van de toestroom van de studenten is daar nog niet eens bijgerekend. We houden voorlopig dus zeker nog vast aan onze huidige plicht.”

De KU Leuven staat volgens de stad ook achter de beslissing. Eerder donderdag lieten verschillende Vlaamse universiteiten, waaronder de KU Leuven, weten dat ze studenten oproepen om de versoepelde regels van de Nationale Veiligheidsraad niet te volgen. Rector Luc Sels zei in een persmededeling ook al dat “de stad Leuven op geen enkele manier haar aanpak van deze pandemie zal versoepelen.”

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN