Zomer is voorbij, herfstig weekend in vooruitzicht

Zomer is voorbij, herfstig weekend in vooruitzicht

Foto: Hollandse Hoogte / Jan Boeve

De bewolking neemt vrijdag snel toe. Het is daarbij wisselvallig met geregeld buien die plaatselijk onweerachtig kunnen zijn. Het wordt niet warmer dan 14 graden. Aan de kust en in het westen van het land staat er op het einde van de namiddag een krachtige tot zeer krachtige wind met rukwinden tot 80 kilometer per uur. Det meldt het KMI.

Het wordt vrijdag overwegend wisselend tot zwaarbewolkt met veel wind. Vrijdagavond neemt de wind nog verder toe in kracht. Landinwaarts staat er een soms stormachtige wind in het noordwesten van het land. De rukwinden kunnen oplopen tot 110 kilometer per uur of meer tijdens de buien aan de kust. Rukwinden van 70 tot 90 km/u zijn mogelijk. Ook tijdens de nacht blijft het stevig waaien. Het blijft dan wisselvallig met soms forse buien, plaatselijk met onweer. De minima liggen tussen 5 en 11 graden.

Het eerste herfstweekend start zaterdag zwaarbewolkt met regelmatig regen of buien. Een donderslag is niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 6 en 15 graden bij een meestal matige tot vrij krachtige wind. Zondag blijft het vooral in de ochtend zwaarbewolkt en regenachtig. In de namiddag wordt het waarschijnlijk droger vanaf het noorden van het land. De maxima liggen tussen 9 en 18 graden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS.

Het beste van Enkel voor abonnees