LA Lakers hebben voor het eerst in tien jaar NBA-finale in het vizier

LA Lakers hebben voor het eerst in tien jaar NBA-finale in het vizier

Foto: AP

LA Lakers staan op één zege van hun eerste NBA-finale sinds 2010. Toen won het met Kobe Bryant en de Belg Didier Mbenga ook voor de laatste keer de titel. Het enige wat de Lakers nog uit de finale kan houden is een nieuwe comeback van de Denver Nuggets. Die maakten in deze play-offs al keer een 3-1-achterstand goed.

De LA Lakers konden weer rekenen op hun twee supersterren. Anthony Davis was de topschutter met 34 punten, Lebron James deed met 26 punten, 9 rebounds en 8 assists meer dan zijn duit in het zakje in de zege: 114-108. De Lakers bouwden snel een kloofje uit en kwamen nooit meer op achterstand na het eerste quarter. In de slotfase maakte James het verschil met een sterke defense op Jamal Murray.

“Ik wist dat het het moment was om het verschil te maken”, zei King James. Zaterdag staat het vijfde duel tussen de Lakers en de Nuggets op het programma. Het is de 7de keer dat Denver moet winnen om de uitschakeling te vermijden. In de eerste ronde stonden de Nuggets 3-1 achter tegen Utah Jazz en in de tweede ronde maakten ze dezelfde achterstand goed tegen de Los Angeles Clippers. In de Eastern Conference heeft Miami Heat een 3-1 voorsprong op zak.

LA Lakers hebben voor het eerst in tien jaar NBA-finale in het vizier
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.