Onopzettelijke doding, geen rijbewijs en drugs en drank op: vriend overleden Stefanie (25) aangehouden

Onopzettelijke doding, geen rijbewijs en drugs en drank op: vriend overleden Stefanie (25) aangehouden

Foto: fvv

Gent -

De 29-jarige Clint V. werd vrijdag aangehouden door de onderzoeksrechter voor onopzettelijke doding, sturen spijts verval en overdreven snelheid. De man was donderdagmorgen betrokken bij een dodelijk verkeersongeval waarbij zijn 25-jarige vriendin het leven liet.

Het ongeval gebeurde donderdag omstreeks 5 uur ’s nachts in de Noordhoutstraat in Baarle-Drongen. Volgens de eerste vaststellingen botste de personenwagen van Clint V., afkomstig uit Deinze, tegen enkele bomen en een verlichtingspaal, waarna hij in een gracht belandde.

Zijn vriendin Stefanie Verstappen (25) uit Tielt werd uit het voertuig geslingerd en overleed ter plaatse. De man werd met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar.

De 29-jarige Clint V. werd vrijdag op vordering van het parket voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter. Dit wegens verdenking van onder meer onopzettelijke doding, sturen spijts verval en overdreven snelheid.

V. zou beweerd hebben dat hij niet achter het stuur zat, maar elementen in het onderzoek naar het ongeval spreken dat tegen. Het parket stelde een verkeersdeskundige en een wetsdokter aan om de omstandigheden verder te onderzoeken.

“Uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige blijkt dat onder meer overdreven snelheid aan de basis lag van het ongeval. Onderzoek heeft eveneens uitgewezen dat de bestuurder reed zonder geldig rijbewijs, alsook onder invloed van alcohol en drugs”, laat het parket van Oost-Vlaanderen.

LEES OOK: Klap tegen paal wordt Stefanie (25) fataal: “Ze was een graag geziene collega”

Corrigeer

MEER NIEUWS