Chloé Dygert deelt bloederige foto van zware val op WK tijdrijden, die toch haar eigen schuld was: “Ik dacht: kan ik nog winnen?”

Chloé Dygert deelt bloederige foto van zware val op WK tijdrijden, die toch haar eigen schuld was: “Ik dacht: kan ik nog winnen?”

Foto: REUTERS

De Amerikaanse wielrenster Chloé Dygert, die donderdag in het Italiaanse Imola na een val haar wereldtitel in het tijdrijden bij de vrouwen moest afstaan aan de Nederlandse Anna van der Breggen, is intussen reeds geopereerd aan de gehavende linkerknie, zo maakte de Amerikaanse wielerfederatie vrijdag bekend.

LEES OOK. Horrorcrash voor de titelverdedigster: Chloe Dygert knalt tegen hoge snelheid over vangrail op WK tijdrijden

Dygert was de titelverdedigster en topfavoriete. Ze leek op weg naar een tweede regenboogtrui, tot ze ten val kwam in een bocht en over een vangrail belandde. “Het was een zware val, maar het had zelfs nog erger kunnen zijn”, liet Jim Miller, sportief verantwoordelijke bij US Cycling, weten. “Nu moet Chloé zich concentreren op haar herstel. We zijn er zeker van dat ze nadien nog sterker terugkeert.”

US Cycling liet ook weten dat de val van Dygert niet het gevolg was van een klapband of technisch mankement. “Ze ging die bocht te hard in”, klinkt het.

Intussen reageerde de Amerikaanse via Twitter op het accident, waarbij ze een foto toonde van haar gapende knie. “Ik herinner me nog dat ik dacht: wat als ik mijn fiets op kan klimmen en nog kan winnen?”, aldus Dygert. “Het eerste dat ik me herinner is mijn vraag aan Jim Miller of mijn tijdrit erop zat. Toen keek ik naar beneden en zag ik mijn been. Bedankt voor alle berichting. Ik kom terug.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.