Ritje met crossmotor eindigt met drama: twee vrienden botsen frontaal op elkaar en komen om het leven

Ritje met crossmotor eindigt met drama: twee vrienden botsen frontaal op elkaar en komen om het leven

Foto: lvd

Asse / Wemmel / Grimbergen / Jette -

Een 26- en een 30-jarige man zijn vorige week donderdag om het leven gekomen nadat ze in het Laarbeekbos tegen elkaar waren gebotst met een crossmotor. Het nieuws raakte nu pas bekend.

Een recreatief tochtje met de motor onder vier vrienden is op donderdag 17 september fataal afgelopen voor twee Roemeense vrienden van 26 en 30 jaar oud. Vier vrienden waren die dag afgezakt met twee crossmotors om te racen op de onverharde wegen in de omgeving van Relegem en het Laarbeekbos in Jette. Omstreeks 16.50 uur liep het daarbij grondig mis. “Op een bepaald moment zijn twee bestuurders in een bocht waar het zicht beperkt werd door bomen, frontaal op elkaar ingereden en ter plaatse overleden. Beide bestuurders droegen geen beschermingskledij noch een helm”, bevestigen politie en parket. Twee vrienden die stonden toe te kijken, gingen op zoek naar hulp. Uiteindelijk verwittigde een vrachtwagenchauffeur de hulpdiensten.

Maar alle hulp kwam te laat voor de 30-jarige man uit Wemmel en de 26-jarige man uit Grimbergen. Het parket van Halle-Vilvoorde stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken. Naar verluidt zouden beide motorrijders in botsing gekomen zijn bij het op- en afrijden van een onverharde helling, met fatale gevolgen dus.

Corrigeer

MEER NIEUWS