WHO: twee miljoen doden is “waarschijnlijk” als we niet alles doen om virus te bestrijden

WHO: twee miljoen doden is “waarschijnlijk” als we niet alles doen om virus te bestrijden

Foto: FRED DEBROCK

Als we niet alles in het werk stellen om de coronapandemie tegen te gaan, dan is het “zeer waarschijnlijk” dat het virus wereldwijd aan twee miljoen mensen het leven gaat kosten. Dat heeft een directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vrijdag verklaard.

Covid-19 heeft wereldwijd al aan meer dan 984.000 mensen het leven gekost, volgens een telling van de Amerikaanse universiteit Johns Hopkins. Maar Michael Ryan, de WHO-directeur noodsituaties, liet vrijdag tijdens een persconferentie verstaan dat dit aantal nog fors kan toenemen. Wanneer niet de nodige maatregelen worden genomen, acht hij een ruime verdubbeling zeker niet uitgesloten.

“Als we niet alles doen wat mogelijk is, dan is het aantal van 2 miljoen doden niet enkel mogelijk, maar wordt dat jammer genoeg zelfs zeer waarschijnlijk”, antwoordt hij op de vraag van een journalist, die het cijfer van twee miljoen doden naar voren had geschoven.

“We mogen niet alleen maar testen en opsporen, niet alleen maar medische zorg toedienen, niet alleen maar afstand houden van elkaar, of niet alleen maar werken aan vaccins. We moet alles tegelijk doen”, besluit Ryan.

Corrigeer

MEER NIEUWS