Omwonenden Handelsbeurs vechten vergunning aan om einde te maken aan geluidsoverlast

Video: atv

Antwerpen -

Een tiental omwonenden van de Handelsbeurs is naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen gestapt met het verzoek om de vergunning van de nv Handelsbeurs onontvankelijk te verklaren. Het dispuut draait vooral om lawaaihinder.

Evenementen in de Handelsbeurs die te veel geluidsoverlast veroorzaken en vrachtwagens die geregeld materiaal laden en lossen in de kleine straten rond het gebouw liggen aan de basis van de klacht. In beide gevallen zeggen de buurtbewoners dat deze activiteiten voor lawaai en overlast zorgen.

Het is nu aan de Raad voor Vergunningsbetwistingen om zich uit te spreken over de klacht. De buurtbewoners maken zich sterk dat de huidige vergunning van de Handelsbeurs het organiseren van grote evenementen, zoals muziekoptredens, niet toelaat.

“Er is ons jaren geleden door het stadsbestuur beloofd dat er in de Handelsbeurs geen evenementen zouden georganiseerd worden met een grote impact op de buurt. Ondertussen leert de realiteit ons dat dit niet het geval is. En dat in een periode dat er door corona minder evenementen zijn dan normaal”, aldus één van de buurtbewoners.

De omwonenden hopen dat de vergunning vernietigd wordt en dat er in de toekomst enkel kleine evenementen in het gebouw kunnen plaatsvinden. “Voor grote evenementen, met geluidsoverlast, heeft Antwerpen de Koningin Elisabethzaal.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio