Geen eerste coronaproof eventplein door storm Odette: concerten Zesde Metaal en Brihang geannuleerd

Geen eerste coronaproof eventplein door storm Odette: concerten Zesde Metaal en Brihang geannuleerd

De organisatie wil geen risico’s nemen. Foto: kris vanhee

Kortrijk -

Vanavond zou Het Zesde Metaal in Kortrijk het eerste coronaproof eventplein van het land openen. 1.200 mensen hadden een ticket klaar, goed voor een volledig uitverkocht concert. Door het aanhoudende stormweer beslisten organisator Wilde Westen en Stad Kortrijk echter om het volledige openingsweekend niet te laten plaatsvinden.

Er worden vanavond opnieuw windstoten tot 90 km per uur verwacht. In samenspraak met brandweer, podium- en constructiebouwers en het meteostation Koksijde beslisten organisator Wilde Westen en de stad Kortrijk daarom het openingsweekend niet te laten plaatsvinden. Door de regen en de windstoten kan de veiligheid niet gegarandeerd worden voor de bezoekers. Organisator Wilde Westen en Stad Kortrijk willen bovendien niemand nodeloos de weg op sturen in dit weer.

Ook morgen zal er dus geen (uitverkocht) concert zijn van Brihang omdat de weersvooruitzichten te slecht blijven. In die omstandigheden is het organiseren van een event van die omvang onverantwoord. Er komt een nieuwe datum. Tom Vangheluwe, Wilde Westen: “Meer info over een eventuele nieuwe datum en wat er gebeurt met tickets volgt snel.”

Corrigeer

MEER NIEUWS