Vier personen gearresteerd in onderzoek naar helikopterkaping in Deurne waarbij pilote (36) bedreigd werd

Vier personen gearresteerd in onderzoek naar helikopterkaping in Deurne waarbij pilote (36) bedreigd werd

In het onderzoek naar de helikopterkaping van vrijdag op de luchthaven van Deurne, waarbij een 36-jarige pilote bedreigd werd en gedwongen om naar de vrouwengevangenis van Berkendael te vliegen, zijn zaterdagavond vier arrestaties gebeurd. Dat bevestigt het Antwerpse parket, dat straks meer info geeft.

Drie verdachten wilden vrijdag om 14.30 uur een helikoptervlucht maken boven Brussel. Alles verliep in eerste instantie zoals afgesproken, maar eenmaal in de lucht werd de 36-jarige pilote van de helikopter gedwongen om naar de gevangenis van Vorst en de vrouwenafdeling van de gevangenis Berkendael te vliegen. Ze werd bedreigd met een vuurwapen maar de pilote weigerde en er ontstond een schermutseling in de helikopter.

LEES OOK. Hollywood in Brussel: drie gangsters kapen helikopter en proberen te landen op binnenplein van gevangenis

De helikopter zette uiteindelijk koers richting de gevangenis en cirkelde er enkele keren laag boven. Landen lukte echter niet. Omdat de helikopter niet kon landen op de binnenplaats van de gevangenis, werd koers gezet naar Hélécine, in de buurt van Tienen. In de buurt van een carpoolparking aan de N80 landde de helikopter op een veld. Daar stapten de drie verdachten uit de helikopter en sloegen ze op de vlucht.

De pilote vloog onder begeleiding van de politiehelikopter verder naar de luchthaven van Melsbroek, waar ze werd opgevangen door de politie en ze bijstand kreeg van de dienst slachtofferzorg. Er werd meteen nazicht gedaan in de gevangenissen, maar alle gedetineerden waren nog aanwezig.

Doorbraak

De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen voerde het onderzoek om de verdachten actief op te sporen. De doorbraak in het onderzoek kwam gisterenavond laat. De hoofdverdachte, een man van 24 uit Tongeren, kon gearresteerd worden met de bijstand van de speciale eenheden van de Federale Politie in de buurt van Brussel. Hij was in het gezelschap van zijn 50-jarige adoptievader. Niet veel later konden ook de twee medeverdachten van hun vrijheid beroofd worden in Limburg. Het gaat om een man van 18 uit Bilzen en om een man van 22 uit Lanaken.

De vier verdachten zullen in de loop van de dag voor de onderzoeksrechter in Antwerpen verschijnen voor diefstal met geweld in bende met wapenvertoon, deelname aan criminele organisatie, wederrechtelijke vrijheidsberoving en poging ontvluchting. Die zal beslissen over hun aanhouding.

Corrigeer

MEER NIEUWS