Hele wielerwereld gunt Julian Alaphilippe de wereldtitel, Primoz Roglic wordt door het slijk gehaald: “Hij komt Vlaanderen niet meer in”

Hele wielerwereld gunt Julian Alaphilippe de wereldtitel, Primoz Roglic wordt door het slijk gehaald: “Hij komt Vlaanderen niet meer in”

Foto: Photo News

Julian Alaphilippe kroonde zich op indrukwekkende wijze tot wereldkampioen na een snedige demarrage. En dat is de hele wielerwereld niet ontgaan. Op sociale media regende het dan ook felicitaties voor de Fransman. Primoz Roglic kreeg dan weer minder positieve reacties gepresenteerd.

LEES OOK. Opnieuw zilver voor Van Aert: beresterke Alaphilippe kroont zich tot wereldkampioen in Imola

LEES OOK. Bittere ontgoocheling bij Wout Van Aert: “Maar ik ben niet kwaad op Roglic”

Remco Evenepoel was er als de kippen bij om zijn ploegmaat bij Deceuninck - Quick- Step te feliciteren. “Niets beter dan in het team te zitten van de enige echte wereldkampioen! Grote meneer!’, klinkt het.

Ook de rest van de wielerwereld bracht hulde aan Julian Alaphilippe.

Ook opvallend: de uithalen richting Primoz Roglic. De Sloveen verrichte in de achtervolging op Julian Alaphilippe bijzonder weinig kopwerk. Verschillende sneren op Twitter waren dan ook zijn deel.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.