Zwitser Jeremy Seewer wint GP van Lombardije, Clément Desalle vijfde

Zwitser Jeremy Seewer wint GP van Lombardije, Clément Desalle vijfde

Foto: BELGA

De 26-jarige Zwitser Jeremy Seewer (Yamaha) heeft zondag in het Italiaanse Mantua de Grote Prijs van Lombardije, de negende manche in het wereldkampioenschap motorcross (MXGP), gewonnen. Seewer won de eerste reeks en werd derde in de tweede. In de eindrangschikking gaat hij de Nederlander Glenn Coldenhoff (Gasgas) en de Spanjaard Jorge Prado (KTM) voor. Clément Desalle (Kawasaki) werd vijfde, Jeremy van Horebeek (Honda) tiende.

Voor Tim Gajser, winnaar van de tweede reeks, maar in de eerste pas achtste, volstond een vierde plaats om de leiding in het kampioenschap te nemen. De Sloveen heeft nu vijf punten voor op de Italiaan Antonio Cairoli (KTM), die zondag achtste werd. Desalle is tiende in het kampioenschap, Van Horebeek twaalfde.

In de MX2 won de Deen Thomas Kjer Olsen (Husqvarna), voor de Australiër Jed Beaton (Husqvarna) en de Brit Ben Watson (Yamha). Jago Geerts (Yamaha) werd negende. Geerts is tweede in het kampioenschap, op dertig punten van de Fransman Tom Vialle (KTM), zesde in Mantua

Ook de volgende twee Grands Prix worden in Mantua gereden. Woensdag is er al de GP van de stad Mantua, volgende zondag de GP van Europa.

Corrigeer