Moschino maakt indruk met modeshow met poppen

Moschino maakt indruk met modeshow met poppen

Foto: ISOPIX

De leukste modeshow van het seizoen? Die ranglijst moet nog opgemaakt worden als de modeweken voorbij zijn, maar Moschino doet alvast een gooi naar die titel. Creatief directeur Jeremy Scott pakte namelijk uit met een vrouwencollectie die werd gepresenteerd door veertig poppen.

Voor veel modehuizen blijft het zoeken naar een goed alternatief voor de klassieke modeshow. Het noopt heel wat designers ertoe om extra creatief uit de hoek te komen, zo ook Jeremy Scott van Moschino. Tijdens de modeweek in Milaan stelde hij een filmpje voor waarin zijn nieuwste collectie wordt getoond aan de hand van een poppenkast. Van elke outfit werd een miniatuurversie gemaakt die vervolgens werd gepresenteerd door een marionet.

De poppen werden gemaakt door Jim Henson’s Creature Shop, bekend van onder meer The Muppet Show. Ze maakten niet enkel veertig modellen, er werd ook gedacht aan een miniversie van Scott zelf en ook een first row met onder meer Vogue-hoofdredacteurs Anna Wintour en Edward Enninful.

“Het mooiste cadeau dat ik aan de wereld kon schenken in deze stressvolle tijden was iedereen enkele minuten meenemen naar een fantasiewereld”, zegt Scott. “Als ik daarin slaag, ben ik een gelukkig man.”

Corrigeer