Vrouw vindt 20 giftige spinnen in zwembad

Vrouw vindt 20 giftige spinnen in zwembad

Een Australische vrouw beleefde de schrik van haar leven toen ze plots twintig giftige spinnen vond op de bodem van haar zwembad. “Dat ze in het water liggen, wil niet zeggen dat ze dood zijn”, zegt Julian Bracewell van verdelgingsbedrijf Pest2Kill.

Lauren Merritt uit het Australische Darwin schrok zich een hoedje toen ze enkele dagen na elkaar tal van spinnen op de bodem van haar zwembad vond. Al snel bleek het om muisspinnen, een giftige soort, te gaan. “Het gebeurt wel vaker dat deze onaangekondigde bezoekers in een zwembad vallen”, zegt Julian Bracewell van verdelgingsbedrijf Pest2Kill. “Maar dat wil niet zeggen dat ze daarom meteen dood zijn: ze kunnen tot wel 24 uur overleven in water.”

En dit jaar zijn er veel muisspinnen in Australië. Héél veel. “Het is erg warm geweest en dan gedijt deze soort goed. Maar vergis je niet: ze zijn we degelijk gevaarlijk.” Een muisspin kan tot 35 millimeter groot worden en een beet kan lijden tot ernstige pijn en ziekte. Vooral voor jonge kinderen zijn ze erg gevaarlijk.”

De expert raadt dan ook niet aan om de beestjes zelf te verwijderen.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees