Nora Gharib: “Ik had nooit last van racisme. Tot ik meedeed aan ‘K3 Zoekt K3’”

Nora Gharib: “Ik had nooit last van racisme. Tot ik meedeed aan ‘K3 Zoekt K3’”

Foto: VIER

In ‘Gert Late Night’ praat actrice en zangeres Nora Gharib openhartig met James over racisme en haar geloof. “Ik heb nooit last gehad van racisme. Tot ik meedeed aan ‘K3 zoekt K3’. Want K3 bestaat uit drie witte meisjes en geen zwarte.”

Zelfs op het podium werd Gharib ermee geconfronteerd. “Ik was aan het zingen maar lette niet meer op mijn zang. Ik kon alleen maar denken aan de mensen thuis en dat er waarschijnlijk wel iemand vond dat ik hier niet hoor.”

Nog belangrijk in het leven van Gharib: haar partner Anson. “Ik koos voor een man die toen geen moslim was. Dat was een orkaan in huis maar ik neem mijn ouders niets kwalijk. Ik heb toen op mijn achttiende mijn spullen gepakt en ik ben weggegaan. Ik heb ze een jaar niet gezien en ik leefde van een leefloon. Ik herinner me dat ik op een avond in de douche ging zitten en dacht: als ze mijn man niet accepteren, dan hoeft niets voor mij.”

Maar tijdens de opnames van diezelfde televisieshow veranderde alles. “Plots zag ik Anson met mijn moeder praten. Ik kon het niet geloven. Het werd dan toch een ‘happy end’”.

Corrigeer

MEER NIEUWS