Coronacijfers in Noord-Frankrijk dwingen regiobestuur tot overleg over Parijs-Roubaix

Coronacijfers in Noord-Frankrijk dwingen regiobestuur tot overleg over Parijs-Roubaix

De coronacijfers in de regio waar Parijs-Roubaix wordt gereden doe Foto: Photo News

Na een bijzondere editie van de Tour de France, organiseert ASO op 25 oktober de 118e editie van Parijs-Roubaix. De lokale autoriteiten houden hun hart vast voor een veilig verloop van de kasseiklassieker in hun regio, omdat de coronacijfers in het departement Hauts-de-France de verkeerde kant opgaan.

De heilige wielerweek verplaatst zich door de aangepaste wielerkalender naar midden oktober. Op 18 oktober kunnen de klassieke kopmannen zich uitleven in de Ronde van Vlaanderen, een week later wordt op de piste van Roubaix een opvolger voor Philippe Gilbert gezocht.

Michel Lalande, prefect van de Franse departementen Nord en Hauts-de-France, stelt zich vragen bij de organisatie van de koers in zijn regio. “De Tour de France kon mits aanpassingen plaatsvinden. Ik hoop dat ook dezelfde sanitaire maatregelen zullen genomen worden bij de organisatie van Parijs-Roubaix”, laat Lalande verstaan op de kanalen van France Bleu Nord. “Ik zit binnenkort samen met het organiserend comité om te kijken welke houding ze zullen aannemen tegenover de evolutie van het virus, dat steeds sterker begint rond te gaan.”

LEES OOK. Strenge Nederlandse coronamaatregelen hebben geen effect op BinckBank Tour

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.