Strenge Nederlandse coronamaatregelen hebben geen effect op BinckBank Tour

Strenge Nederlandse coronamaatregelen hebben geen effect op BinckBank Tour

Foto: BELGA

De Nederlandse regering kondigde maandagavond bijkomende maatregelen aan om de coronacrisis te bestrijden, maar die hebben geen effect op de BinckBank Tour. Ook al gaat de organisatie van Golazo woensdagmiddag naar Vlissingen.

LEES OOK. Mathieu van der Poel wil BinckBank Tour winnen: “Op WK zou ik niet met de besten zijn boven gekomen”

“De start- en aankomstzone waren al publieksvrij. Zowel in Vlaanderen als in Nederland”, aldus Gert Van Goolen namens Golazo. “Het enige verschil is dat ze in Nederland nu voortaan echt niet langs de kant van de weg mogen komen. We hadden al heel wat medewerkers en stewards voorzien in Vlissingen om de tijdrit zonder toeschouwers te laten plaatsvinden. Het is aan de lokale politie, waarmee afspraken zijn gemaakt, om ervoor te zorgen dat ze ook niet op de openbare weg komen indien dat toch dreigt te gebeuren ondanks verwittigingen van onze mensen.”

Vrijdag komt de BinckBank Tour dan weer in het Tom Dumoulin Bike Park in Geleen-Sittard aan. “Dit wordt helemaal afgesloten in de plaats van enkel maar de aankomstzone. We ontraden ook al langer mensen aan om live de wedstrijd te zien, maar pleiten ervoor dat ze thuis voor tv kijken”, aldus woordvoerder Van Goolen die de spreekbuis is van de BinckBank Tour-organisator, Golazo.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.