Circus – Wanty Gobert neemt licentie CCC over en wordt een WorldTour-ploeg

Circus – Wanty Gobert neemt licentie CCC over en wordt een WorldTour-ploeg

Foto: Photo News

Circus – Wanty Gobert, de wielerploeg van Hilaire Van der Schueren neemt vanaf volgend seizoen de WorldTour-licentie van CCC over en mag de komende drie jaar in de hoogste afdeling van het wielrennen koersen. Dat betekent dat de Waalse ploeg automatisch startrecht krijgt in alle belangrijke klassiekers en wielerrondes.

Het Poolse team CCC van onder meer Greg Van Avermaet (die volgend seizoen naar AG2R trekt) zat in slechte financiële papieren en vond geen nieuwe partner. Maandag kwam de directie van Circus – Wanty Gobert tot een akkoord met Jim Ochowicz, de eigenaar van Continuum Sports (de structuur die CCC beheert), om de WorldTour-licentie van CCC over te nemen.

Circus - Wanty Gobert zal daardoor de komende drie jaar gegarandeerd deelnemen aan alle grote races op de kalender. De monumenten, de andere klassiekers, maar ook de drie grote rondes: Giro, Tour de France en Vuelta. Het hoeft dus niet meer te lobbyen een kostbare wildcard te krijgen en wordt de derde Belgische WorldTour-ploeg naast Deceuninck-Quick-Step en Lotto-Soudal. Bij het team van Hilaire van der Schueren rijden onder meer Jan Bakelants, Loïc Vliegen, de broers Van Poppel, Xandro Meurisse en veldrijder Quinten Hermans. Baptiste Planckaert (van Bingoal - Wallonie Bruxelles), Rein Taaramäe (Total Direct Energie) en Lorenzo Rota (Vini Zabù - KTM) komen het team vanaf volgend jaar al zeker vervoegen.

Circus – Wanty Gobert neemt licentie CCC over en wordt een WorldTour-ploeg
Foto: Photo News

Sterke renners, maar er zal versterking nodig zijn om op WorldTour-niveau mee te kunnen. Het zou nog coureurs die onder contract lagen bij CCC in zijn rangen kunnen opnemen, maar de grootste namen hebben ondertussen elders onderdak gevonden: Greg Van Avermaet (bij AG2R La Mondiale), Matteo Trentin (bij UAE-Team Emirates), Alessandro De Marchi (bij Israel Start-Up Nation) of Fausto Masnada (Deceuninck - Quick Step).

Hilaire Van Der Schueren: “Nu kunnen we op lange termijn plannen”

Sportdirecteur Hilaire Van Der Schueren zit samen met Steven De Neef in de BinckBank Tour en kon er dus niet bij zijn toen het nieuws werd aangekondigd in Herve. “Iedereen in onze ploeg heeft hard gewerkt voor die licentie”, vertelde Van Der Schueren aan Belga. “Bovendien kunnen we nu ook op lange termijn plannen. Het hele nieuwe concept moet nog wat verder uitgewerkt worden. Onze entourage moet verder uitgebouwd worden en noem maar op. Er breken nog heel belangrijke weken aan voor ons team.”

Jean-François Bourlart: “Het was wachten op het goede moment”

Jean-François Bourlart (Algemeen Manager Want You Cycling): “Samen met de medeoprichters van Want You Cycling, Benoit Soenen, Christophe Wanty, Ronald Gobert en David Sauvage, hebben we ons project stap voor stap opgebouwd, en we hadden de ambitie om op een dag de stap naar de World Tour te maken. Het was wachten op het goede moment, de structuur moest er klaar voor zijn en onze partners moesten bereid zijn om ons te volgen. We zijn vandaag dus zeer fier om het project van Jim Ochowicz en Gavin Chilcott over te nemen en om de voortgang van Continuum Sports in de World Tour aan de UCI voor te stellen.”

“Met de lange ervaring van Jim Ochowicz en Gavin Chilcott zullen we alles in werking stellen om de continuïteit van ons project in de World Tour te verzekeren. Ik ben ervan overtuigd dat ons team een zekere waarde in de World Tour zal worden, wat ze gedurende de jaren ook als Pro Team geworden is, en zoals BMC Racing Team en CCC Team het eveneens waren.”

Jim Ochowicz: “Bereid om onze technische en strategische expertise te delen”

Jim Ochowicz (Voorzitter Continuum Sports): “2020 werd niet het jaar waar we op gehoopt hadden, maar we zijn gemotiveerd om het seizoen met CCC Team in schoonheid af te sluiten. Als we verder kijken, zal 2021 een nieuwe mijlpaal voor onze organisatie Continuum Sports zijn. We zijn gelukkig dat we de weg voor Circus-Wanty Gobert om toegang tot de World Tour te verkrijgen uitgestippeld hebben, een essentiële doorbraak voor het Belgische team en een verdiende promotie.”

“Sinds de oprichting van Continuum Sports in 2007 hebben we met BMC Racing Team en CCC Team een stempel op de wielerwereld gedrukt. We zijn dus in een gunstige positie om Circus-Wanty Gobert bij de overstap naar de World Tour te helpen. Met hun ambitieuze doelen op lange termijn en een gedeelde visie zijn we overtuigd dat Circus-Wanty Gobert, onder impuls van Jean-François Bourlart, de ideale entiteit is om de erfenis van Continuum Sports te verzekeren. We zijn bereid om hen in hun inspanningen te ondersteunen door onze technische en strategische expertise te delen.”

Later meer...

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.