Roland Garros krijgt kritiek uit België: “Het tornooi had nooit mogen doorgaan”

Roland Garros krijgt kritiek uit België: “Het tornooi had nooit mogen doorgaan”

Ook Rafael Nadal gaf al kritiek. Foto: AP

Dominique Monami is hard voor de organisatie van Roland Garros. “Parijs is rode zone, dat verhoogt het gezondheidsrisico”, zegt de voormalige Belgische tennisspeelster onder meer in La Dernière Heure. Roland Garros is op dit moment aan de gang. Het tornooi eindigt op 11 oktober.

De tennissers gaven zelf ook al kritiek op het tornooi. Ze hebben het koud tijdens de wedstrijd. Normaal gezien vindt Roland Garros plaats in de lente. Nu worden de spelers en speelsters geconfronteerd met herfstweer en dat zijn ze niet gewend.

Volgens Monami hebben de tennissers het recht om te klagen. “Het tornooi had nooit mogen doorgaan. De organisatie van Roland Garros heeft helemaal op z’n eentje beslist om een nieuwe datum vast te leggen voor het tornooi. De kalender is niet logisch. Parijs is een rode zone, wat het gezondheidsrisico verhoogt.”

Monami geeft ook Fernando Verdasco gelijk. “De Spanjaard was het slachtoffer van misbruik van beroepsernst. In Rome testte hij negatief. In Parijs was zijn test positief. Hij vroeg om een hertest, maar dat verzoek werd geweigerd. Toen hij zich eenmaal thuis opnieuw liet testen, was het resultaat negatief. Bijzonder jammer dat hij van de Parijse organisatie geen tweede kans kreeg”, aldus Monami. Ook recordwinnaar Rafael Nadal had al opmerkingen. Hij vond het te koud en had moeite met de te zware ballen.

Corrigeer