Superprestige in Gieten gaat wel door ondanks verscherpte Nederlandse maatregelen

Superprestige in Gieten gaat wel door ondanks verscherpte Nederlandse maatregelen

Eli Iserbyt was vorig jaar de sterkste in Gieten, op 11 oktober mag hij het opnieuw proberen Foto: BELGA

De eerste manche van de Superprestige veldrijden in het Nederlandse Gieten gaat op 11 oktober gewoon door. De organisatie moet wel bijsturen: er zijn geen supporters welkom en ook de jeugdwedstrijden worden geschrapt.

LEES OOK. (N+)Onze man in de Binckbank Tour ziet hoe corona nog onvoorspelbaarder is dan het weer

De BinckBank Tour (29 september-3 oktober) schrapte uit voorzorg de passages door Nederland en dat deed vragen rijzen bij de cross van Gieten, die op 11 oktober het seizoen in de Superprestige opent.

De organisatie bevestigt nu dat er ook dit jaar gecrosst zal worden, maar in een “afgeslankte vorm.” Concreet betekent dit er geen publiek toegelaten zal worden. Ook gasten zijn niet welkom op de omloop. Er zal ook enkel een wedstrijd voor elite-vrouwen/U23 en elite-mannen/U23 plaatsvinden.

“De gezondheid van eenieder (renners, begeleiders, tv-crew, officials en bovenal ook de vrijwilligers) moet prioriteit 1 zijn”, klinkt het. “Vandaar deze rigoureuze beslissing, weliswaar met enorm veel pijn in het hart.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.