Na 23 jaar: Bob Savenberg ‘breekt de stilte’ met nieuwe muziek

Na 23 jaar: Bob Savenberg ‘breekt de stilte’ met nieuwe muziek

Links: Bob Savenberg met Clouseau, 1992.

Er waren de hoogtepunten met Clouseau. En de hit ‘Breek de stilte’, met Stef Bos. Maar daarna was het muzikaal 23 jaar stil rond Bob Savenberg (58). Nu is hij terug, met een eerste nieuwe single. Binnenkort volgt de theatertournee ‘Van brandweer tot Swentibold’.

“Het begon met mijn jongste dochter, Jade. Op een avond vroeg ze wat ik te maken had met Clouseau. Want bij mij thuis hangen geen gouden platen. Ik doe dat niet, omdat ik daar niet mee wil uitpakken. We zijn toen op YouTube wat liedjes gaan zoeken en dan kom je snel bij filmpjes uit de jaren negentig met gillende tieners. (lacht) Ze schrok: Papa, jij was vroeger een echte popster. Toen ze wou weten waarom ik ben gestopt met liedjes schrijven, moest ik het antwoord schuldig blijven. We gingen slapen, maar ik heb nog lang liggen worstelen met haar vraag”, zegt Bob Savenberg.

De volgende dag bestelde hij een piano. “Samen met Bram Van Den Berghe (Niels Destadsbader) en Manu Huylebroeck (Rick De Leeuw, Mathias Vergels) hebben we in 72 uur drie nummers in elkaar gestoken”, zegt hij. Daarvan is de single Liefde van mijn leven, een ode aan die piano, nu beschikbaar. Het drietal werkt intussen ook aan de theatervoorstelling Van brandweer tot Swentibold, waarin ze de verhalen achter de Clouseau-songs brengen. Die moet in 2022 de zalen aandoen.

LEES OOK. Bedgeheimen met ex-manager van Natalia: “Super trots, is en blijft mijn kind!”

Daarmee is Bob Savenberg helemaal terug, na 23 jaar. Als drummer en songwriter stond hij mee aan de wieg van Clouseau en hij scoorde samen met Stef Bos met Breek de stilte. En dan waren er nog de soloalbums Graag traag (1993) en Vuur en vlam (1997). Daarna doofde de muziek en was hij onder meer aan de slag als manager van Natalia.

Corrigeer

MEER NIEUWS